Over het koor

Het koor
Oratoriumkoor Arte Vocale (voorheen Zuid-West Nederland) is opgericht op 27 december 2001 en gevestigd te Middelharnis. Het gemengde koor heeft rond de 25 leden. Het koor heeft al meerdere grote klassieke werken op haar naam staan, zoals de Mattheüs Passion van Johan Sebastiaan Bach, het Requiem van Mozart en het Requiem van G. Verdi. Verder kleinere werken zoals:  J.S. Bach, cantate Wer dank opfert, BWV 17, J.S. Bach, cantate Wer nur den lieben Gott lässt walten, BWV 93,
G.F.Händel, Laudate pueri Dominum, HWV 237.

De drijfveer van het koor en haar leden is het, door zingen en ten gehore brengen voor een breed publiek, levend houden van de klassieke muziek met de grotere en kleinere koorwerken.

Repetities
De repetities worden eenmaal per week gehouden op woensdagavond van 19:45 uur tot 22:00 uur in het verenigingsgebouw De Hoeksteen, Ring 15 te Middelharnis. Iedereen is van harte welkom de repetities vrijblijvend bij te wonen om kennis te maken met ons koor. Wandel binnen of neem van tevoren contact op met de voorzitter Esther Kranendonk, tel: 06-21913954.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans Houtman

Dirigent
Vanaf januari 2017 is Hans Houtman de dirigent van Oratoriumkoor Arte Vocale. Hans werkt volgens de Lichtenberg methode wat de koorklank ten goede komt. Onder zijn enthousiaste leiding heeft het koor al diverse mooie concerten gegeven.